Дали купувате половен автомобил од увоз?

Не сте сигурни дали е вистинска или вратена километража?

Проверете со еден клик!


За нас

Со база на податоци од над 10,5 милиони користени автомобили достапна од нашите партнери низ Европа во Германија, Италија, Франција, Белгија, Холандија, Австрија, Шпанија, Швајцарија, Шведска, Данска и Финска... овозможуваме проверка на VIN, проверка на километражата, несреќи, оштетувања, законитост, дефекти и сервисна историја на користени возила.


15+

број на земји извозници на половни автомобили

10,5 милиони+

половни автомобили во базата

1 милион+

задоволни корисници


Како да ја проверам километражата??

AUTOkm ви овозможува да ја проверите километражата и историјата на користените автомобили по број на шасија (VIN)! Со внесување на податоците за возилото, со еден клик ќе ја добиете целата историја на користеното возило.

Пребарување на податоци:

 1. Земјa (Босна и Херцеговина, Бугарија, Грција, Полска, Романија, Северна Македонија, Словачка, Словенија, Србија, Украина, Унгарија, Хрватска, Црна Гора, Чешка Република)
 2. Maрка на возило (Mercedes-Benz)
 3. Moдел (E-klasse)
 4. Година на производство (2010)
 5. Karoserija (Sedan)
 6. Генерациa (IV - W212, S212, C207)
 7. Moтор (220 2.1d AT (170 Hp))
 8. Идентификациски број на возилото (VIN): (WDD2120021A433224)
 9. Продажна цена на автоплацот (14.000 €)
 10. Локација на автомобилот/Земја на увоз (Германија, Италија, Франција, Белгија, Холандија, Швајцарија, Австрија, Шпанија, Шведска, Данска, Финска...)

Aко се правилно внесени критериумите, ќе се појават слика и опис на бараниот автомобил.

Со клик на копчето "Проверка на километража" се добива резултатот.


#1

враќањето на километражата е најчеста измама при продажбата на половни автомобили

65-85%

од половните автомобили имаат вратена километража

10 милијарди €

купувачите на половни автомобили во Европа плаќаат повеќе од вистинската вредност на возилото како резултат на вратената километража


Како се наплаќа услугата?

Со пополнување на податоците за возилото и со клик на копчето "Провери километража", се отвора полето за плаќање. Со клик на копчето "Pay by CARD" / "PayPal" се отвора полето за дијалог. Плаќањето е неопходно за да може Вашето барање за проверка на километражата да биде обработено.

Податокот за проверка на километражата го добивате преку SMS порака и/или на е-пошта адресата која сте ја напишале во барањето.

Со споредување на добиената информација и километражата која е на инструмент таблата на возилото, можете да проверите дали е километражата вистинска или е вратена.

Ценовник на услуги

Основен извештај 1

Основен извештај 1

Основен извештај 2

Основен извештај 2

Check-km Извештај 1

Check-km Извештај 1

Check-km Извештај 2

Check-km Извештај 2


Реклама за автомобил vs Check-km Извештај

Србија

Бугарија

Босна и Херцеговина

Србија

Чешка Република

Хрватска

Србија

Словачка


Што проверуваме?

Податоци за километражата

Податоци за несреќи

Легалност на возилото

Пазарната вредност

Фотографии на возила

Претходни сопственици

Историја на услугата

Извештаи за дефекти


Проверка на километража

Изберете...

Изберете марка
Изберете модел
Изберете година
Изберете форма на каросерија
Изберете генерација
Изберете вид на мотор
VIN мора да содржи 17 карактери
Запишете ја цената во €
Изберете Земја на увоз.
Никогаш не ја споделуваме Вашата е-пошта со некој друг.
Внесете е-пошта.
Никогаш не го споделуваме Вашиот телефонски број со некој друг.
Внесете Teлефон.
WAUZZZF45HA006407 (*********3553)
1C4RJFJM1JC219803 (******6178)
WUAZZZ425EN001607 (********7690)
WAUZZZ8VXHA062042 (********6409)
VF1VY0B0NUC240563 (********8651)
WAUZZZF4BKA112535 (*********4688)
WAUZZZ8K58A010260 (******8965)
WDD2052831F853949 (*********5511)
SB1BE76L30E008086 (*********9063)
TMAD351UAEJ233800 (*********6659)
WBANC91010CU77225 (**********6104)
WBAWC91020PW61473 (********8473)
WDC1569431J225663 (*********7604)
JHMFA36298S027455 (*********0818)
VF3LBYHYPKS513212 (*********0363)
W0L0TGF48Y5217698 (*********5277)
JMZGH14F681139228 (*********7521)
TMBJH7NP2K7082092 (*********8038)
KNAKU814DC5212181 (*********0090)
WDD2053041F459093 (********3869)

Контакт

Munich, Germany

Maximilianstrasse 35a
80539 Munich
Germany
info@auto-km.com

Lucerne, Switzerland

Hertensteinstrasse 51/II
6004 Lucerne
Switzerland
marketing@auto-km.com

Belgrade, Serbia

Kneza Mihaila 30/V
11000 Belgrade
Serbia
support@auto-km.com


Најчести прашања

Card PayPal
Albania (Shqipëri) 7.90 EUR 7.90 EUR
Austrija (Österreich) 7.90 EUR 7.90 EUR
Belgija (België) 7.90 EUR 7.90 EUR
Bosnia and Herzegovina (Bosna i Hercegovina) 7.90 EUR 7.90 EUR
Bulgaria (България) 7.90 EUR 7.90 EUR
Croatia (Hrvatska) 7.90 EUR 7.90 EUR
Cyprus 7.90 EUR 7.90 EUR
Czech Republic (Česká republika) 7.90 EUR 7.90 EUR
Denmark (Danmark) 7.90 EUR 7.90 EUR
Estonia (Eesti) 7.90 EUR 7.90 EUR
Finland (Suomi) 7.90 EUR 7.90 EUR
France 7.90 EUR 7.90 EUR
Germany (Deutschland) 7.90 EUR 7.90 EUR
Greece (Ελλάδα) 7.90 EUR 7.90 EUR
Hungary (Magyarország) 7.90 EUR 7.90 EUR
Italy (Italia) 7.90 EUR 7.90 EUR
Kosovo (Kosovë) 7.90 EUR 7.90 EUR
Latvia (Lețmō) 7.90 EUR 7.90 EUR
Montenegro (Crna Gora) 7.90 EUR 7.90 EUR
Northern Macedonia (Северна Македонија) 7.90 EUR 7.90 EUR
Norway (Norge) 7.90 EUR 7.90 EUR
Poland (Polska) 7.90 EUR 7.90 EUR
Portugal 7.90 EUR 7.90 EUR
Romania (România) 7.90 EUR 7.90 EUR
Russia (Россия) 7.90 EUR 7.90 EUR
Serbia (Srbija) 790.00 RSD 7.90 EUR
Slovakia (Slovensko) 7.90 EUR 7.90 EUR
Slovenia (Slovenija) 7.90 EUR 7.90 EUR
Spain (España) 7.90 EUR 7.90 EUR
Sweden (Sverige) 7.90 EUR 7.90 EUR
Switzerland (Schweiz) 7.90 EUR 7.90 EUR
The Netherlands (Nederland) 7.90 EUR 7.90 EUR
Ukraine (Україна) 7.90 EUR 7.90 EUR
Other Countries... 7.90 EUR 7.90 EUR

Ако е внесен бројот на шасијата, но не е достапен во базата на податоци AUTOkm, последните 6 карактери се со формат xxxxxx. Километражата е статистичка приближување базирана на алгоритмот AUTOkm со сигурност од 95%.

Ако е внесен бројот на шасијата, но не е достапен во базата на податоци AUTOkm, последните 6 карактери се со формат xxxxxx. Километражата е статистичка приближување базирана на алгоритмот AUTOkm со сигурност од 95%.

Check-km Извештај е детален извештај кој ги содржи следниве информации:

 1. Податоци за километражата!
 2. Дали е украден автомобилот!
 3. Дали автомобилот доживеа несреќа!
 4. Проценка на вредноста на возилото!
 5. Број на претходни сопственици!
 6. Слики од автомобили од земјата на увоз!

Check-km Извештај не е достапен за сите возила.

Враќањето на километражата е најчеста измама при продажбата на половни автомобили. 65-85% од половните автомобили имаат вратена километража. Враќањето на километражата ја подига вредноста на половниот автомобил за 1.000 до 3.000 евра.

1. Volkswagen
2. Renault
3. Ford
4. Peugeot
5. Opel
6. Mercedes
7. BMW
8. Skoda
9. Audi
10. Toyota
11. Fiat
12. Citroen
13. Hyundai
14. Dacia
15. Kia

1. otomoto.pl
2. autovit.ro
3. mobile.bg
4. auto.ria.com
5. rst.ua
6. auto.bazos.cz
7. sauto.cz
8. hasznaltauto.hu
9. polovniautomobili.com
10. mojauto.rs
11. autobazar.eu
12. auto.bazos.sk
13. car.gr
14. avto.net
15. avtooglasi.com
16. njuskalo.hr
17. olx.ba
18. autodiler.me
19. pazar3.mk

Ако бројот на шасијата е достапен во базата на податоци AUTOkm, ќе добиете информации за километража и запишаниот датум. (Основен извештај 1)

Ако е внесен бројот на шасијата, но не е достапен во базата на податоци AUTOkm, последните 6 карактери се со формат xxxxxx. Километражата е статистичка приближување базирана на алгоритмот AUTOkm со сигурност од 95%. (Основен извештај 2)

Ако не е внесен број на шасијата, километражата е статистичка приближување базирана на алгоритмот AUTOkm со сигурност од 95%.

1. Volkswagen 22.56%
2. Audi 12.08%
3. Mercedes-Benz 8.95%
4. Peugeot 7.22%
5. Opel 6.71%
6. BMW 6.39%
7. Skoda 5.43%
8. Renault 4.15%
9. Citroen 3.83%
10. Ford 3.58%
11. Fiat 3.13%

1. Volkswagen Golf 1988-2018 9.84%
2. Volkswagen Passat 1999-2018 7.22%
3. Audi A4 2001-2017 3.83%
4. Skoda Octavia 2002-2018 2.94%
5. Mercedes-Benz E-klasse 2002-2017 2.81%
6. Audi A3 2001-2017 2.75%
7. Mercedes-Benz C-klasse 1999-2016 2.68%
8. Audi A6 2000-2017 2.62%
9. Opel Astra 2000-2016 2.56%
10. BMW 3er 2001-2016 2.36%
11. Peugeot 308 2007-2017 1.73%
12. BMW 5er 2001-2015 1.47%
13. Fiat Punto 2002-2013 1.41%
14. Peugeot 207 2006-2011 1.34%
15. Ford Focus 2004-2016 1.21%

Бројот на шасијата се состои од 17 знаци кои го идентификуваат секој поединечен автомобил. Првиот дел се состои од три знаци (код WMI) кои ја идентификуваат земјата на потекло, името на производителот и типот на телото. Вториот дел (VDS) се состои од пет знаци и дава информации за големината и типот на моторот, системот за сопирање, сериите на автомобилот, моделот и каросеријата. Последните 9 знаци (VIS) се однесуваат на годината на производство и фабричката, контролната цифра и серискиот број на возилото.

Враќањето на километражата е најчестата измама на пазарот на половни автомобили. Истражувањата покажуваат дека 65-85% од возилата имаат повратна километража. Нашиот извештај ви овозможува да ја проверите километражата на возилото врз основа на дигиталните записи и историјата на возилото.

Проверката на законитост се однесува на проверка на полициските бази на земјите од ЕУ за да се види дали возилото е украдено.

Проверката на несреќата и штетата се врши врз основа на дигитален запис кој покажува дали возилото било оштетено или имало сообраќајна незгода во претходниот период. Видот и вредноста на штетата се наведени овде доколку се достапни информациите.

Проверка на дефекти е проверка на грешки, дефекти, недостатоци и проблеми во одредени модели на автомобили.